Friss topikok

Indafotó képek

Az egyetlen értelmes választás.

2010.08.24. 14:39 kkp

"Ha megválasztanak, elmegyek nyaralni három hétre" A Népszava interjúja Victora Zsolttal

 

Örök élet húsz évvel meghosszabbítva, ingyen sör, közlekedés teleportálással, adó helyett "kapó" - csak néhány ígéret a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) választási programjából. A viccpárt főpolgármester-jelöltje, Victora Zsolt állítja: ha programjuk megvalósul, az orvosok adnak majd hálapénzt a betegeknek, de ingyenessé teszik Budapesten az áramfogyasztást is - tíz évre visszamenőleg.

-Komolyan kell venni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot?

-Kérdés, hogy manapság mit lehet komolyan venni. Én azt gondolom, hogy 3-4 millió ember szavazatát komolyan kell venni.

-A mintegy nyolcmillió választópolgárból 3-4 millió szavazatra számítanak?

-Ennyi embernek szól a kampányunk, őket szólítjuk meg mi. Jó alternatíva vagyunk azoknak, akik nem szeretnének elmenni szavazni, pontosabban azoknak az egyre többeknek, akik nem mennek el a voksolásra. Pedig fontos volna, hogy kinyilvánítsák a véleményüket, elvileg ugyanis demokráciában élünk. Azt gondoljuk, hogy nagyon sokakat érdekel a politika, csak nem olyan körítéssel, ahogyan a politikai pártok tevékenykednek. Mi egy civil, kulturális közhasznú egyesület vagyunk, nem pedig párt.

-Akkor leszögezhető, hogy komoly indulók.

-Abszolút komoly indulók. A legkomolyabbak.

-És a program is véresen komoly?

-Ez az egyetlen értelmes választás. A programokban ígéretek hangzanak el, a mi ígéreteink, azt gondolom, überelhetetlenek.

-De a program szerint csak 98 százalék, hogy betartják ezeket.
-Igen, 2 százalék esélyt azért kell hagyni arra, ha "valami külső tényezőből kifolyólag" nem tudjuk betartani egy-két ígéretünket. Mi 93 százalékban ígérjük azt is, hogy lehet, hogy nem fogunk lopni, de szerintem alapvetően ezek pozitív arányok.

-Eszerint ha maga lesz Budapest főpolgármestere, akkor a Dunával elöntik a nagykörutat?

-Természetesen megvizsgáljuk a lehetőségét, és kísérleteket fogunk végezni a projekt megvalósíthatósága kapcsán.

-Ez humornak jó, és remekül tart görbe tükröt a politika felé is, mégis mi van akkor, ha az izlandi Legjobb Párthoz hasonlóan, amely megszerezte a többséget a helyhatósági választásokon Reykjavíkban, maguk is nyernek?

-Megpróbáljuk betartani a választási ígéreteinket. Egyébként azért is fontos az MKKP-ra szavazni, mert, ha nem mi nyerünk, akkor a Ganümédeszi Galaktokolonialista Párt szétlövi a Földet.

-Sokat hallani a bolygóközi kapcsolataikról, Szegeden már a használatukban van egy "űrállomás" is. Budapestre is terveznek egyet?

-Mindenféleképpen. A hetedik kerületi jelöltünk, Mogács Dániel programja szerint 2290-re beindítjuk az Erzsébetváros-Mars rendszeres űrjáratot, ahol diákjeggyel is lehet majd utazni.

-Az űrpolitikától visszatérve, milyen várospolitikai elképzelései vannak?

-Három alapvető pontja van a programomnak, az első ugyebár az azonnali reagálás a szmogra és a borzasztó nagy forgalomra, ami itt a városban van. Ha volna szíves megkérdezni, hogy én mivel járok, akkor elmondanám, hogy kerékpárral természetesen, minden nap. Én is szembesülök tehát azzal, hogy milyen áldatlanul rossz a levegő a városban. Éppen ezért megvalósítjuk Reitter Ferenc régi álmát és bevezetjük a Dunát a Nagykörútra, gyakorlatilag a teljes hosszán. Ez egyébként csodálatos lehetőséget biztosít majd a borzasztó sok tehetséges magyar építésznek, hídembernek, hogy hidakat és kis lagúnákat tervezzenek. És természetesen ezáltal kisebb lesz a forgalom, tisztább a levegő.

-És hajóközlekedést képzel el?

-Igen hajóval, csónakkal, esetleg még békauszonnyal is lehet majd közlekedni. De ezek már csak az apróságok, nem kell belemenni ennyire a részletekbe. Viszont a második programpont, amely mindenki számára egyértelműen üdvözítő, az a VII. Béla Energianyelő.

-Nem negyedik? Mintha azt olvastam volna...

-Ja, lehet, hogy negyedik. Tehát a IV. Béla Energianyelő a Gellérthegyen, ami arra lesz hivatott, hogy a világűrből nyerjünk villamos energiát, amellyel aztán ingyenessé tehető Budapesten az áramfogyasztás. Ráadásul bemondásos alapon tíz évre visszamenőleg ki is fizetjük a lakosságnak azt az áramszámlát, amelyet ugye már korábban befizettek. Ebből kifolyólag Budapest energia-nagyhatalom lesz nagyon rövid időn belül.

-Az űrből nyerhető villamos energia egyébként köszönhető a bolygóközi pártkoalíciónak is, amit már említett?

-Persze, nagyon nagy segítséget kapunk, nemrégiben például vendégünk volt és tárgyalásokat is folytattunk a Galaktokolonialista Párt képviselőjével, egy Ganümédeszi Nyálkagombával. Ő ígéretet tett rá, hogy számíthatunk a támogatásukra.

-Segédkeznek az ajánlószelvény-gyűjtésben is?

-Nem, ezt nem tudom megerősíteni. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy most nem. Visszatérve azonban a harmadik nagyhatású elképzelésünk a teleport program. Liftekben szeretnénk elhelyezni a megszokott emeletgombok mellett nagyobb terek, például Blaha Lujza tér, Moszkva tér gombjait is. Így egy nyomással oda tudják majd teleportálni magukat az emberek, és tehermentesíthetjük a tömegközlekedést is.

 


Victora Zsolt
Fotó: Népszava/Bielek István


Szezonban Balaton-gombokat is üzembe helyeznénk, télen pedig a Kékestetőt és egyéb hófödte turisztikai célpontokat. Egyébként maga az időjárás is fontos programpont, arra is van tervünk; igaz, ez a budapesti program része, de azt gondolom, hogy a későbbiekben országosan is kivitelezhető, miután technikai akadálya nincs. Nyáron 20-25-30 Celsius fok közötti kellemes, napos, enyhén kócolós, szellős időt ígérünk, télre pedig csodálatos hótakaróval lepjük el az országot, kivéve az utakat természetesen.

-Csatornahálózat, teleport program - jelentős tervek a közösségi közlekedésre, de akkor a BKV-nak már nem is szánnának különösebb szerepet?

-A BKV-val kapcsolatban is vannak elképzeléseink. Egyrészről ugye forgalomba állítunk olyan expressz járatokat, amelyek sehol nem állnak meg, ezen kívül azonban kidolgoztuk terveinket a metró-gondokra is. A négyes metró ügye már lassacskán kifúj, a Keleti pályaudvarnál például már lehet látni, hogy egy curling pályát építenek.

Ezt természetesen nem függesztenénk fel, erre szükség van, hiszen 2017-ben ott szeretnénk rendezni a Curling Világbajnokságot. De aztán már a jövőre kell koncentrálni, vonatokra ugye eleve nem lesz szükség a teleport miatt, de ami a metrókat illeti: csatlakoznánk a Sopron-Záhony-Hegyeshalom vonalhoz, amit mi a 7-8-10-es metróvonalakkal érünk majd el. Mindez pedig egy éven belül megépül.

-És mi van a szemétkérdéssel?

-Hát gyakorlatilag az általunk tervezett sok-sok intézkedés és ugyebár az örök élet és a teljes adócsökkentés bevezetésével a szemét problémája is meg fog oldódni.

-Ha jól tudom, az utcai kutyapiszok felszámolására is van tervük.

-A genetikai laboratóriumunkban - nem árulom el, hogy hol - már fejlesztjük ennek megoldását, illetve már kész prototípusaink is vannak olyan kutyák előállítására, amelyek egy nyíláson ugyebár ürítik magukat, de egy másikon egyidejűleg vissza is szívják az ürüléket. Tehát öntisztító kutyákat tervezünk, a későbbiekben pedig - mivel már most is zacskós eledelt kapnak a kutyusok, cicusok - egy zacskóban jön majd ki a nem kívánt végtermék.

-Más állatkísérleteket is végeznek?

-Nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan kedveskedhetnénk a gyermekeknek és az idősebbeknek. Mi szeretnénk megvalósítani az ő álmaikat is, ezért egy delfinárium építését tervezzük a Duna partra, az Erzsébet híd és a Lánchíd közé. Itt szeretnénk a Dunát betelepíteni édesvízi palackorrú delfinekkel, később pedig a Balatonba is költöztetünk néhány cetet. A Balatont egyébként néhány éven belül szeretnénk egy kicsit közelebb húzni Budapesthez, de ezzel kapcsolatban még vannak egyeztetések a párton belül.

-A Lánchíd környékén akkor elég nagy lesz a torlódás, mert ha jól tudom, akkor a Margitszigetet is odébb költöztetnék egy híddal.

-Igen, bár most már van egy finomított elképzelésünk erre, tehát nem biztos, hogy a Margit híd és a Lánchíd közé tolnánk a szigetet. Inkább klónozzuk majd és egy kisebb verzióját fogjuk elhelyezni a két említett híd között, csupán a látvány kedvéért, mert ott tényleg jobban nézne ki.

-A szigetépítési projekt egyébként eléggé hasonlít a Kutyapárt által támogatott testvérváros, Dubai helyi sajtságához.

-Igen, testvérpolgárokat fogadnánk Dubaiból, így minden budapestinek lenne egy dubai őslakos testvérpolgára, akikkel a következő pár száz évre biztosítjuk a nyaralást, illetve a benzint, afféle csereprogram keretében.

-Említette, hogy "kedveskednének" a gyerekeknek, de az időseknek is. Utóbbiak esetében milyen nyugdíj elképzelései vannak a pártnak?

-Azt gondolom, hogy az örök élet az egyik legkedvesebb programpontunk, amit egyébként 9700 nyugdíjszakértőnk bevonásával fejlesztettünk ilyen tökélyre. Azon kívül pedig természetesen maximalizálnánk a nyugdíjat is, tehát milliókban mérhető járadékkal lepnénk meg a nyugdíjasokat havonta. És bevezetnénk a 16., 17., 18. havi ellátást is, mivel az örök élethez még plusz húsz évet is biztosítanánk, így évente 99 napot utalnánk ki az embereknek. A nyugdíjasoknak egyébként szeretnénk a kedvében járni még a belvárosban létrehozott alvónegyedekkel is, ahol lehet majd szundikálni délutánonként, de fontos programpontunk, hogy mosolygós, szófogadó unokákat ígérünk nekik. A nyugdíjkorhatárt pedig a későbbiekben levinnénk 30 évre.

-Mit terveznek még?

-A sport még nagyon fontos, mert terveink szerint Budapesten az elkövetkező két évben megrendezzük a nyári és a téli olimpiát, a labdarugó Európa Bajnokságot, és nálunk lesz a Bajnokok Ligája összes mérkőzése is. A magyar fociban ugyanis óriási potenciál van, ezt mindannyian tudjuk, a Kétfarkú Kutya Párt pedig mindenekfelett támogatja a sportot és a művészetet. Terveink szerint egyébként jövő év januártól az orvosok adnak majd hálapénzt a betegeknek, így megreformáljuk az egészségügyet is. A közbiztonságért is tennénk; szupermen ruhával látjuk majd el a rendőröket, így nemcsak 100 százalékos védelemben részesülnek, hanem internetről letölthetnek maguknak repülőtudást, illetve funkciót is, de a belvárosra már fejlesztjük a szintén letölthető pókember opciót is.

-Ilyen programmal, lássuk be, valóban felmerül a kérdés, hogy mi van, ha tényleg sikerrel járnak?

-Sikereinket az árvízkárosultak javára ajánlanánk fel. Pártvezetőnk, Kovács Gergő pedig már kiszámolta Szegedre - ezt Budapestre is ki kell majd számítanunk -, hogy egy szegedi lakosnak körülbelül 7-8 perc jut, így Gergő minden egyes helyinek átadná a közügyek irányításában való részvételi jogot erre az időkeretre. Így minden lakos polgármester vagy itt főpolgármester lehetne néhány percre. Ha viszont nem aratunk teljes győzelmet, tehát nem a szavazatok száz százalékát plusz egy voksot viszünk el, akkor újra kiírjuk a választásokat.

-Ha magát választják meg főpolgármesternek, lesz bármi is, amit a fővárosi közintézményekben kötelezően ki kell tenni a falra?

-Mindenki a saját fényképét teheti majd ki a közintézményekben, emellett viszont azt is szeretném, ha a közalkalmazottak kedvesen, puszival köszöntenék az ügyintézésre érkező polgárokat.

-És ha valaki nem akar puszit kapni?

-Akkor ő majd adni akar puszit. Ilyen világ lesz.

-Hiszen a világbéke is szerepel a programjukban...

-Abszolút. Ez az egyik legfontosabb dolog, és még egyszer hangsúlyoznom kell azt is, hogy a Ganümédeszi Galaktokolonialista Párt minket támogat. A mi sikereink tehát a teljes univerzumnak fellendülést hozhatnak, és felhívják a figyelmet térségünkre is, ami azért elég fontos része a világnak, valljuk meg.

-A galaktikus kapcsolatok a hazai turizmusnak is jót tennének?

-Igen, éppen ezért az egyik fontos szegedi programpontunk, a most borzasztóan elhanyagolt helyi űrállomás. Mi felépítjük végre a Rózsa Sándor Űrkikötőt, amivel a bolygóközi turizmust is felpörgetjük. Az űrutazás eddig csak a kiváltságosok lehetősége volt, de mi minden választónknak biztosítjuk.

-Akkor nyilván sok idelátogatót is fogadni kell majd, mégis letiltanák a budapesti turistabuszokat a program szerint.

-A turistabuszok általában 30-40 évesek, szerintem 900-1000 jegesmedve pusztulhat el csak attól, ha belélegez egy kövér gázfröccsöt, ami ezekből árad. Egyrészt sokkal jobban is néz majd ki egy várost átívelő hullámvasút-rendszer, másrészt mindenki élvezné is.

-Megnéztem a kampányköltségvetésüket. Eddig bevételük 60 ezer forint volt, amit 17 ember adott össze.

-Igen, de ehhez már hozzájött 22 ezer forint.

-Akkor 82 ezer forint bevétel, amiből 36 ezer forintot használtak fel. Nyilvánosak a kiadási tételek is. Mire kellett a zselatin ezer forintért?

-A zselatin azért kellett a kampányunkhoz elengedhetetlenül, mert vendégünk, a Ganümédeszi Nyálkagomba frizurája szétesett a Földre érkezésekor, és megkért minket, hogy mivel itt elég jó a zselatin, azzal segítsünk rendbe hozni.

-Ha nyernek a választáson, akkor is ilyen átlátható költségvetéssel fognak dolgozni?

-Szerintem ez az alapja mindennek, legyen minden átlátható. Bár a mi esetünkben ez még nem is volna követelmény, mert felajánlásokból és a saját munkánkból finanszírozzuk a kampányt, nem pedig az adófizetők pénzéből.

-De főpolgármesterként már az adófizetők pénze felett kellene őrködnie.

-Hát egy nagyon rövid ideig, ugyanis teljes adócsökkentés is lesz; száz százalékos adócsökkentést tervezünk.

-Nem lesz adó Budapesten?

-Nem lesz, kapó lesz helyette.

-És mi lesz a legelső dolga, ha megválasztják?

-Abban a pillanatban elmegyek nyaralni három hétre.

-Hova?

-Érd- Alsóra. Én azonban még nem szeretnék arról beszélni, hogy akkor mi lesz, most csak a munkát látom, és nagyon sok munka van még odáig. És fantasztikusnak tartom, ezúton meg is köszönném annak a mérhetetlenül sok segítőnek, aki közreműködik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kampányában. A legfontosabb feladat most ugyanis a kopogtatócédulák begyűjtése, ebben pedig majdnem százan vesznek részt. Tehát most nem a nyerésre koncentrálunk, hanem a munkára, és abban bízunk, hogy... Nem, nem is kell bíznunk semmiben, mert tudjuk, hogy ezt most ugyan végig kell csinálni, de igazából már megnyertük a választásokat.

Biró Marianna / Népszava

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyopressz.blog.hu/api/trackback/id/tr212243920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thehandsomest (törölt) 2010.08.24. 15:00:32

Nem akarjátok véletlenül a "bevezetjük a rövidített interjúkat"-is megígérni?

lilike13 2010.08.24. 15:45:40

Maga helyett nem udvariasabb az ön megszólítás? Hm? Amúgy valóban végtelenül hosszú az írás...

Laci939 2010.08.24. 16:02:06

Nem baj hogy hosszú, csak az első kérdés után legyen tovább gomb.

ex-dr. vuk 2010.08.24. 16:13:09

@Laci939: az ugy hivjak hogy page down :)

Laci939 2010.08.24. 19:22:54

@vuk_: De akkor mindig túlmegyek. :O
Persze, át lehet görgetni, de szerintem elegánsabb lenne a tovább gomb.

anyátok 2010.08.24. 21:29:56

A szép új szigetet a Petőfi híd és a Lágymányosi híd közé kellene tenni, jó közel a parthoz, hogy eltakarja az Új Nemzeti Szinház nevű gabonaraktárt.

kukatr 2010.08.24. 23:01:00

2291-ben rendezzük meg Budapesten az első élőszereplős Unreal Tournament Ligát.:)

anarcho78 2010.08.25. 10:59:46

kollégám szerint lehetnének új programpontok:
"Bár szerintem a programjukba bele kéne rakni pl. békés tüntetők általi fegyvertelen rendőrök elleni hajszát, és nevetőgázzal, valamint gumicukorral kéne lőni a rendőröket. Valamint mindennap el kéne foglalni egy tv székházat, békés eszközökkel, így mindennap el kéne oltani egy rendőrautót. "

Zorita 2010.08.25. 12:31:22

bőség zavara, mindenesetre már várom az új testvérkémet Dubaiból.

Scypio 2010.08.25. 13:16:29

A kutya mellett javaslom még a csikkszedő galambok kifejlesztését, vagy a kenyérgalacsinból készült füstszűrők gyártásának előírását.
süti beállítások módosítása